Möten

Ja så är det semestertider, massor med folk i farten , marknader och festivaler avlöser varann, härligt!!
Slår mig dock när man möter folk man inte sett på länge, vilka plattityder :)

- Heeeeeeeej, va kul att ses !!
-Ja verkligen "ler från öra till öra"
-Meeeeeeeeeen guuuuuuuud va du har gått ner i vikt !!!!!
-Nej men det har jag väl inte ???!!! (Har igentligen gått upp 14 kg sen sist, men det ids man ju inte skrika högt)
-Jooo men gud det har du , ser 15 år yngre ut,alltså !! (både känner mig och ser ut att ha åldrats 15 istället)
-Ja kanske det,säger man då. Tack vad snällt :) och du själv ser ju ut att ha magrat och yngrats minst lika mycket !!
-Nej men det har jag väl inte???!!
-Jo säger jag det har du ju !! (fast jag ville igentligen fråga vilka bekymmer hon har gått/går igenom som verkar ha blivit så gammal så fort !!)
Samma sak varje år, man ler från öra till öra och ger varandra (ärliga ?) komplimanger etc.
VARFÖR gör man så ? Det räcker väl med att säga "hej va kul att se dig" ?!!

Det måste vara semester,sol och turisterna som gör att den brutala ärligheten man kör med annars får ställa sig till förfogande för den på sommaren tama oärligheten att får lufta sig .

Fast det gnager mig alltid i bakhuvet då jag känner att jag sänker mig på en nivå som inte är jag !!
Fast sedan så tröstar jag med mig att jag kanske i alla fall skänkte lite glädje åt människan som säkerligen gått och haft världens alla bekymmer på axlarna under vinterhavlåret, att få känna sig slimad och yngre !!

Jag lever, jag mår och jag är huvudbrydd :)

Ego

För mig är ett ego en person som egentligen aldrig skulle kunna ha barn eftersom det då skulle ställas krav på egot att egot måste bry sig om någon annan än sig själv.

Ett ego är en totalt självcentrerad person som saknar ödmjukhet och insiktsförmåga i andras liv och situation.

Personen i fråga har inga egentliga vänner heller utan omger sig med för egot själv "nyttiga" personer som används till diverse olika ändamål vid behov.

Egot vill helst ha dyrare kläder än andra. Märkesgrejor är viktigt. Second hand skulle aldrig ens komma i närheten av egot. Snyggare och exklusivare bil än andras är också en självklarhet. Resa mer än andra och ha råd med mer än andra. Kosta vad det kosta vill, egot går över lik för att få råd till detta om det behövs.


OM egot mot förmodan får barn så måste även barnen vara bättre än andras "ungar". Egots barn är i egots ögon mer värdefulla än andras skitungar, de får högre betyg än andras snorvalpar och de klarar sig bättre i livet än andras ungjävlar.

Skulle egot skilja sig gäller det för egot att få så mycket ut av detta som möjligt. Helst ska barnen bo med egot för att egot ska kunna visa omvärlden hur bra egot sköter både sig själv och sina barn. Det gäller att skaffa en så bra ekonomi som möjligt också så egot struntar högaktningsfullt i sin expartners ekonomi. Huvudsaken är att egot får så mycket underhåll det går.

Egoism: smärtstillande medel mot dumhet.


RSS 2.0