Tror ni på spöken?

Parapsykologi är ett fascinerande ämne. Det omfattar allt från tankeöverföring till spöken och utomkroppsliga upplevelser. Den institutionella forskningen har, mig veterligen, ännu inga konkreta bevis för att det finns något sådant som ESP-fenomen (extrasensory perception). Likafullt verkar det finnas många människor som då och då stöter på "döda" släktingar precis som det finns sådana som bemästrar "trådlös kommunikation" mellan sig själva och andra.


Men det är klart, ska man forska med nuvarande vetenskapliga metoder, så lär det dröja ett tag innan det finns bevis för att ESP existerar. Det är svårt att bevisa att något immateriellt existerar, det "finns" ju inte i vanlig fysisk bemärkelse. Eller finns det någon som har tagit på ett spöke?


De som går ut och berättar om "övernaturliga" upplevelser riskerar att mötas av höjda ögonbryn i bästa fall. I värsta fall får det tillbringa en tid ikädda skjortor med mycket, mycket långa ärmar.

Själv har jag varit med om något som skulle kunna betraktas som väldigt "spooky", men konstigt nog var det inte otäckt det minsta.
Det här hände mig några timmar efter en släkting avlidit. Jag befann mig hemma i mitt kök, och hade någon timme innan fått besked att släktingen dött. Helt plötsligt känner jag min släktings närvaro i samma rum och jag börjar ett samtal med honom. Jag hör inte hans röst, men det han säger kommer till mig i form av mycket tydliga tankar inne i huvudet på mig. Han är jätteglad att äntligen slippa den förnedrande sjukdomen som slutligen tog hans liv.


"Spöken" ingår inte i min normala umgängeskrets och jag brukar inte bry mig särskilt, men den här händelsen har inte gått mig förbi. Det var spännande! Vad forskarna kommer fram till bryr jag mig inte särskilt mycket om. Många jag pratat med tror inte på spöken... men, de är ändå lite rädda för dem. Hur ska man tolka det?

En sak är då säker...Jag tror på ett liv efter döden.


Solen värmer....

Verkar vara sol i hela Sverige, härligt !!
Under min dagliga promenad idag så hoppade tankarna runt i huvet som vanligt, dagens tankar innefattade bla
-Tid
-Själen
-Positivitet (som vanligt)

Tänk vad en promenad kan göra underverk för själen, osorterade tankar,rensas. Själen fylls av nån sorts blandning av frid och ro och ett frö är sått till att vilja MER.
Tänker när jag förr va som en igel och tömmde mig hela tiden på energi och livskraft utan att nånsin stanna upp och fylla på,så naivt.
Nej, goda vänner idag är man en människa som väger det mesta på våg ;)
Så jag hoppas fler än jag haft möjlighet att få vara ute idag och fylla på lite i förråden ?!

Över 2000 roliga bilder på  roliga djur som katter och hundar, men också satir, politik och webbhumor.


Glad

Statistiken stiger...och jag blir glad. Bara för att det finns människor som är intresserade av vad jag skriver. Ni som redan kommenterat har märkt att jag tar emot både ris och ros i kommentarerna genom att INTE godkänna dem först. (Jag kan inte välja vad som står i kommentarerna innan de publiceras)
Allt är välkommet....
Så ni andra som läser.."Make My Day"...lämna ett litet spår att ni varit här.

Tack!

Att tycka om hos andra...

Jag har upptäckt att jag alltid hittar något att tycka om hos varje person jag träffar, hur skruvade de än tycks vara.

Och ibland känner jag hur jag blir alldeles varm över folks livsöden, hur de kämpar och försöker göra något bra av sin tillvaro. Jag kan till och med få tårar i ögonen när de berättar något som jag blir rörd över....

Men detta gäller människor som jag inte har nära inpå mig, för de jag vill ha nära inpå mig vill jag ska uppfylla vissa kriterier. Därför tänkte jag att det kan vara terapeutiskt nyttigt för mig att skriva ner just de egenskaper som jag blir sådär extra glad över att hitta hos en annan person. Troligen är detta närbesläktat med hur jag själv vill bli behandlad...

-Jag bara älskar när människor pratar direkt från hjärtat, utan att filtrera.

-Tokiga typer som kan flippa ut totalt tilltalar mig.

-Snabba ryck, associationer, utsvävningar i resonemanget och ett levande intellekt är rent av erotiskt.... (hmm, nåja)

-Självdistans och självironi är så närbesläktat med humor och ger många skratt!

-Inga tabun när det gäller samtalsämnen.

-Fullständig öppenhet och total avsaknad av spel. Wow! vad enkelt!

-Prestigelöshet är befriande!

-Spontanitet på gränsen till vildhet är lockande.

Och motsatt: Förutsägbarhet, allvar, trygghet, följa mönstret och anpassa dig. Sånt får mig att somna...

Att slåss mot dåliga odds och inte ge upp för med sig att jag sympatiserar och beundrar personen.

En läcker självkänsla och beslutsamhet får mig att bli glad å den personens vägnar.

Och en person som gråter när det är vackert, till musik, känslosamma stunder.... det gillar jag. Garden är nere och det finns ingen mur. Men en person som gråter för att det regnar ute.... då går jag!

Jag tror att ALLA människor har något av ovanstående i sig. Det gillar jag. Jag älskar om det finns EN person som har ALLT ovanstående i sig. Det blir en vän för livet!


Nyblivna föräldrar

Igår följde jag en väninna för att hälsa på en släkting till henne. Denna släkting har nyligen fött en liten dotter. En bedårande liten skapelse, fluffigt hår och nypvänliga kinder. Mamman är drygt 20 år och det här är hennes förstfödda.
Hon såg väldigt trött och sliten ut, och det kan nog bero på en långdragen förlossning. När vi satte oss ner för att dricka lite kaffe och äta medhavd tårta så såg jag alla dessa magasin för nyblina föräldrar ligga utspridda på köksbordet.



Det finns ett otal glansiga, flotta magasin . I dessa blomstrar präktigheten. Där finns en uppsjö av ljuvliga bilder på föräldraskapets himmelska, fluffiga små lyckomoln.

En leende, diskret sminkad moder i västrukna, vackra kläder. Hon sitter i en vit soffa i sitt ombonade och välstädade hem. I famnen håller hon en nybadad, rosig liten bebis som ser nöjd och glad ut. Det strålar om dem. Lyckan är fullständig! Allt är perfekt och harmoniskt!

Och hemma sitter ni, de vanliga föräldrarna med svarta ringar runt ögonen. Klockan är 15.00 och ni har ännu inte klätt på er. Disken står i högar, sängen är obäddad och det ligger nappar, bebiskläder och prylar över hela bostaden. Modern har såriga bröstvårtor, ungen skiter utanför blöjan, det krampar i livmodern varje gång du ammar och ni har inte fått en god natts sömn sedan barnet föddes. Ungen har skorv, torsk, kolik och skriker nätterna igenom. Ni går hela tiden omkring med en spyrand på ryggen efter att ha rapat er bebis. Ni sitter på toa med bebisen i famnen. Och ni undrar vad fan ni gett er in på! Dina bröst läcker och du går omkring med mjölkfläckar på kläderna och det är evigheter sedan du kände dig fräsch.

Så här kan det vara! Glöm den bilden som magasinen presenterar över föräldraskapet!

Välkommen till verkligheten! Den som bjuder på hudsprickor, hemorrojder och ett obefintligt sexliv för en tid. Det är jobbigt att bli förälder, men också förbaskat häftigt! Att få barn är STORT, men det har inte mycket att göra med prydliga hem, välstrukna rena kläder eller en tillvaro i himmelsk harmoni. Så sträva inte ens efter det! Men att få barn är värt besväret!

Tro mig! Jag har fått en hel hög!


Känsla/inbillning

Någon mer som lagt märke till hur mångas sätt att prata blivit luddigare och luddigare? Jag tänker särskilt på uttycket "jag känner". Detta sätt att prata är vida spritt från politiker till bloggare och skollärare. Är det ingen som tycker längre?

Så här kan det låta:
A: "Jag känner att du har något emot mig."
B: "Men det har jag inte alls. Vad får dig att säga så?"
A: "Vet inte, men jag känner att du inte gillar mig. Jag kan ju inte hjälpa hur jag känner det..."

(enligt planen ska nu B känna lite skuld så att A kan tillskansa sig ett par fördelar och få ett litet övertag)

Vad svarar man på sådant? Jag undrar hur det känns, var i kroppen? Känns det varmt eller kallt? I fötterna eller? Om det nu är så att det känns??? Rätt ordval är snarare "Jag inbillar mig att du har något emot mig." För det är ju faktiskt inbillning det handlar om. Man kan ju inte känna att någon annan tycker något. Man kan tro, ana, inbilla sig, befara osv, men inte känna att.

Dessutom: Du kan visst hjälpa hur du känner det. Men jag kan inte hjälpa hur du känner det. 



Kommer ni ihåg?

Av nån underlig anledning kom jag att tänka på dessa figurer idag....





Lillstrumpa och Syster Yster var ett barnprogram skapat av Staffan Westerberg. Rollinnehavare var två handdockor gjorda av yllesockor. Lillstrumpa är storebror till Syster Yster.

Jag kan inte påstå att jag gillade Staffan Westerbergs barnprogram men jag fascinerades över hur skumma de var. 

Kommer ni ihåg  Lillstrumpa, Vilse i pannkakan, Tändsticksteatern, Storpotäten och allt vad de hette?

..................

roliga bilder och humor.

Trot eller ej men jag har en givmild sida och just den sidan av mig kan man väl tänka sig ska kunna diska någons kaffekopp ibland ?!
FAST jag tycker fan att det hör till vanligt hyfs att man diskar efter sig !!
Hur skulle det se ut om tex brevbäraren lämnar luckan på brevlådan öppen ??
Har man inte tid att diska efter sig så bör man vara medveten om att det kan vara ett stort irritationsmoment hos andra och att det medför en ökad risk för hot och våld på arb.platsen.

Annars hoppas jag att det härliga vårvädret håller i sig , så härligt med alla vårkänslor som spritter i kroppen så här års :)

Skitsaker

Jag satt igår kväll och klickade mig fram mellan olika bloggar och upptäcker att det är jättemånga som skriver om så sorgligt eländiga små skitsaker, typ (inte ordagrant)

"jag har gått upp ett kilo!"
"jag är så otroligt trött på den här skiten"
"jag drömmer mardrömmar"
"min nagelförlängning har lossnat"
"jag tror jag har monster under sängen"
"det är bara en massa krav hela tiden"
"sjukt less på allting"
"varför är Blondinbella snyggare än mig?"
"mina blommor har vissnat"
"favvotröjan var inte på rea"
"jag orkar inte jobba, men behöver pengarna"
"mitt nya väggord har lossnat"

Då tänker jag, för fan, människa, skärp dig. Du lever! Du har tak över huvudet och kan stoppa mat i magen. Är du frisk så kan du vara precis hur lycklig som helst. Och det är bara du själv som kan dra ner dig ordentligt i smeten. SÅ SLUTA GÖRA DET! Det är med livet som med blommor kontra ogräs - det du vattnar, det växer. Så vattna inte ogräset (de negativa tankarna) om du vill ha ett gott liv.

Se ditt liv som en tavla där du själv bestämmer vad du ska måla och i vilka färger. Och låt för fasiken inte någon annan stolle komma ditt och kludda utan din tillåtelse!

Och visst ska man väl gradera eländet. Det finns de som verkligen drabbats av olycka och med rätta kan vara lite hängiga, men jag får rysningar av mängden människor som hänger läpp över minsta lilla grej.

Ja... kanske får jag lite skit för det här, men det är OK. Det är helt och hållet mig själv jag har att skylla för att jag kroniskt är på gott humör.


Jag har blivit utmanad :)

1. Hur gammal är du om fem år?
5 år äldre än idag

2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag?
Dammsugaren

3. Hur lång är du?
1.80 med mocka pumps

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Döda poeters sällskap

5. Vem ringde du senast?
Polismyndigheten och gjorde en anmälan

6. Vem ringde dig senast?
Den jag polisanmälde

7. Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Vägverket och kollade upp ett regnr

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beroende på om det är polismyndigheten eller vägverket, till polismyndigheten ringer jag.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Lyckligt gifta i andras ögon

10. När såg du senast din mamma?
Sist jag såg hon

11. Vilken ögonfärg har du?
blå

12. När vaknade du idag?
07,00

13. Vilken är din favoritjulsång?
Midnatt råder....tipp tapp

14. Vilken är din favorit plats?
Porslinfotöljen med en bra tidning

15. Vilken plats föredrar du minst?
Kön på Konsum

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Förmodligen har jag inte tagit mig ¨nånstans

17. Vad skrämde dig om natten som barn ?
Sover på nätterna har alltid gjort

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast?
Metrologen på rapport

19. Hur stor är din säng?
Stor nog att rymma mig

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Laptop

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Lika många som jag har huven

23.Hur många landskap har du bott i? 
Tre

24. Vilka städer har du bott i?
Har inte bott i några städer har bara bott på mindre orter

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor utomhus är bra

26. Är du social?
Ja

27. Vilken är din favoritglass?
Nogger

28. Vilken är din favoritefterrätt? 
Negerbollar

29. Tycker du om kinamat?
Det är ute...

30. Tycker du om kaffe?
Hinkvis

31. Vad dricker du till frukost?
Se fråga 30

32. Sover du på någon särskild sida?
Insidan av sovrummet

33. Kan du spela poker?
Proffesionellt det är min biinkomst

34. Tycker du om att Mysa/Kela?
Huvva då måste man väl vara nära varann ?

35. Är du beroendemänniska?
Ja har många laster

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja Norge firar ju sin nationaldag då ;)

38. Kan du några andra språk än svenska?
Gallimatias

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

40. Föredrar du havet eller en pool?
Havet,poolen blir så trång

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Mina laster

42. Äger du dyrbara smycken? 
Nä fick dom ganska billigt på tradera

43. Vilket är ditt favorit program på tv?
Bonde söker fru

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Jag känner ingen rolig person men skrattar gärna åt mina skämt

46. sover du med gosedjur?
Nej

47.vad har du för ringsingnal?
Nokia orginal

48. Har du kvar klädesplagg från du var liten?
Nej dom passar inte jag har vuxit ur dom

50. Flirtar du mycket?
Ja när jag letar efter ragg

51. Kan du byta olja på bilen?
Ja om det behövs

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Ja

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Handledning i vård och omsorg

54. Läser du dagstidningen?
Varje dag

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Hänt extra

56. Dansar du i bilen?
Varför skulle jag göra det ?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P1

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
reg nummer

59. När var du i kyrkan senast?
Tyvärr vid en god väns begravning

60. Vem var/är din favoritlärare på högstadiet?
Glömmer aldrig min biologilärare

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
2 veckor under en överlevnads kurs

62. Vem var det som senast gjorde/sa något extra speciellt för dig?
Blomsterbudet som levererade blommorna idag

Utmanar alla som läser att svara på frågorna :)

14 Februari Valentin




♥Jag vill önska alla mina nära/kära och läsare en underbar Alla Hjärtans Dag.♥

Att vara onormal

Jag tänker på hur ofta människor kastar ur sig kommentarer som "han/hon är inte normal", "det är inte normalt". Att vara "onormal" handlar om att vara utanför "normen". Och vem bestämmer den då?!?!?
Kollektivet, samhället, alla idéer om vad som ska vara och vad som inte ska vara.

"Onormal" är FEL ORD!  Det finns inte en jävel som har rätt att avgöra om en annan person är "onormal" eller inte.
Följer inte normen.... Bah!
Normen lär vara en måttstock som vettlöst inskränkta förståsigpåare har skapat för att fösa in människor i en liten låda. En låda där allt är förutsägbart och icke gränsöverskridande.

Byt ut ordet ONORMAL till OVANLIG! För OVANLIG är de allra flesta, en del mer, en del mindre. Låt människor vara som de är!

Ta en funderare, hur mycket är du påverkad av vad andra betraktar som norm? Det kan vara en hel del...

Jag satte mig ner med penna och papper och skrev ner alla livsprinciper och regler som jag ansåg mig leva efter.
Mitt skrivande pågick några veckor. Sida efter sida blev fullklottrad med principer som
"man får inte vara elak",
"man får inte såra någon", 
"man ska göra sin plikt",
"man ska skicka julkort",
"man ska städa varje vecka",
"man ska vara snäll mot gamla",
"man ska inte lägga sig i"
etc. etc.

Jag tittade på alla dessa och gjorde en bedömning av dem: Är de MINA? Oftast var de inte det. De kom från föräldrar, vänner, arbetskamrater  mm.
Det slutade med att jag strök varenda jäkla princip. Och sedan skulle jag skapa mina egna... Det gick mindre bra. Det blev väldigt få principer. Det blev faktiskt bara en enda princip, men jag tycker om den och jag vårdar den ömt. Den lyder VAR SANN MOT DIG SJÄLV!
Och den principen kan många gånger vara smärtsam, men den bär mig genom livet och den ger mig styrka!

Amen!


Konstruktivt/destruktivt

Om någon irriterar sig på dig så har personen 2 val:

1. Ta upp det med dig och kanske finns det något du kan ändra på.

2. Gå till andra och beklaga sig.

I fall nummer ett så vill personen att det ska bli en förbättring.

I fall nummer två vill personen bara att andra också ska irritera sig på dig!

1 = Konstruktivt

2 = Skitsnack = destruktivt


Prioritering


Livspussel

Jag satt och lyssnade på några kollegor idag. De klagade på hur svårt det är att få livspusslet att gå ihop.

Hushållsarbete, heltidsarbete, småbarn, skolbarn och tonåringar. Dessa ska skjutsas till fritidsaktiviteter flera gånger i veckan. Hämtas från dem också. Däremellan ska det tränas knattelag, säljas lotter och åkas på match.
på kvällarna är det möte i klubben där föräldern naturligtvis har tagit på sig att vara kassör. Och i skolan är det till att vara klassförälder och den som först anmäler sig frivilligt till att arrangera någon klämkäck barn/föräldra-aktivitet.
På lördagarna ska man umgås med grannarna och så ska det besökas föräldrar/släkten under helgen. Sportlovet och påskfirandet ska planeras. De goda vännerna från södra Sverige kommer på besök. Och är det inte så att köket behöver renoveras? Gästrummet måste tapetseras om. En altan på södersidan av huset, kanske? Och din egen träning? Klart du måste få in 3 pass i veckan på gymet eller simma flera mil i simbassängen.

LÄGG AV!

Jag ger mig fan på att ingen har krävt av dig att ställa upp på allt detta. Så ge bara fan i att sno som en skit i en pisspotta! Om du ska göra det du gör - gör det med glädje! Om inte - ge blanka fan i det!

Jag har också hört de klaga över att "någon måste ju ställa upp". Men skärpning, du välutbildade yrkesmänniska!
Världen står inte och faller med just DIG!

Gör en lista över de aktiviteter du verkligen tycker om! Gör sedan en lista över dem som känns som en belastning. Ta bort de belastande punkterna en efter en. Den tid du frigör kan du använda till att avnjuta goda måltider, älska med din man/fru eller varför inte.... sitt i soffan med ditt/dina barn och prata. De måste inte tränas eller aktiveras varje dag i veckan. Ibland behöver de bara vara nära dig och bli kliade på ryggen.


Vårkänslor?

Har ni några vårkänslor än?
Inte jag...(här vräker snön ner)..men kan inte låta bli att drömma mig framåt några månader.
Tänk er en tidig vårmorgon och ni hör fåglarna kvittra utanför ert fönster. Det finns många intressanta arter att skåda.

Smilfinken - de kännetecknas av sitt stora intresse för att bli omtyckta. Deras sociala ritual går ut på att alltid le och vara trevliga mot alla, till och med mot rovfåglar. På så sätt tror de att de vinner social status.

Dårfinken - Man märker direkt då de kommer flygande. Fjäderdräkten är oftast udda, men fågeln har en munter sång och ett varierat läte. Den är dock en smula oberäknelig och den häckar precis där den känner för det. Den mår gott av att dricka alkohol.

Mesen - en mycket liten fågel, ofta beige. Man får anstränga öronen för att alls kunna höra den. Så fort större fåglar vistas i närheten, flyr mesen och tar skydd bakom andra mesar.

Ruggugglan - Känns igen på sin grälla, men ruggiga fjäderdräkt och hesa läte. Brukar mopsa sig mot andra ruggugglor och hävdar aggressivt sitt revir. Den hackar ofta på andra ruggugglor av samma kön.

Skatan - Brukar hacka på mesar, ruggugglor och andra arter. Söker sig till kackel. Häckar tillsammas med andra skator och då blir det en ganska skränig flock.

Muntergöken - En trevlig liten fågel som kan umgås med de flesta andra arter. Har en vacker röst och ett ljust sinnelag. Använder sällan näbben till att hacka på andra. Bryr sig oftast inte om att putsa fjädrarna utan ägnar hellre sin tid åt att underhålla andra med kvitter och sång.

Hackkycklingen - En fågel som befinner sig längst ner i näringskedjan av fåglar. Har som uppgift att reta upp sin omgivning så att andra fåglars rovdjursinstinkt inte går förlorad. Känner sig för osäker för att flyga.

Skrattmåsen - har röstresurser som slår det mesta och en av dess instinkter är att överrösta alla andra fåglar. Använder ett skrattliknande, gutturalt läte i de flesta sammanhag, även då den känner sig hotad, generad eller ilsken.

Sorterar ni?

Jag sorterar mina strumpor, mina papper, mina sopor och mina CD-skivor.
Men den viktigaste sorteringen jag gör är när jag sorterar människor.

Egentligen gör jag bara en grovsortering av människor i två olika kategorier.

Flöten är människor som håller sig själva flytande. Ibland hamnar de under vattenytan, men rätt snabbt flyter de upp igen.
Sänken är människor som drar neråt, sänker, sjunker. För att rädda sig själva brukar de leta upp flöten att koppla fast sig på. Flötet sjunker då en smula.

Ofta känner sig flötet förpliktigat att se till att sänket inte sjunker ända ner till botten. Vissa flöten är så starka att de kan dra upp ett sänke. Vissa sänken är så starka att de för alltid kan dränka ett flöte. Många flöten tycker det är viktigt att dra upp sänken, men så fort de vänder ryggen till envisas de tunga sänkena med att sjunka igen. Flötet skyndar då tillbaka för att fortsätta hålla sänket uppe igen och igen och igen och igen, och fattar inte att det självt hindras från att flyta fritt.

Så var en riktig korkskalle, vägra sjunka och se upp för sänken som vägrar lära sig flyta!


Jag har märkt...

...att de som under vintern klagar över att de är trötta och att det är mörkt och kallt...

...är samma människor som på sommaren klagar på att de inte kan sova för att det är för ljust och varmt.

Blir de aldrig nöjda?


Den perfekta mamman....

Har väl varit inne och snuddat vid ämnet vid nått tillfälle tidigare men jag kan inte låta bli att göra ett nytt litet inlägg om ämnet...dah
Den genomgående röda tråden när man är ute och läser i "mamma-bloggarna" är :

Märkeskläder, absolut rosa om könet är en tös

Bakverk och matlagning

Mera rosa

Prinsess kronor och mer prinsessigt

Ute och inne lekar,pedagogiskt pyssel,myspys och bus

Shopping

Fotografering av prinsarna och prinsessorna helst i svart/vitt

Sterilt i svart och vitt,helst nakna väggar

Ett typiskt inlägg från en prinsess mamma :

Vaknade 04.30 av att mina kungliga barn väckte mig, GUD VA GLAD man blir när man får kliva upp då och ha lite mys pys vid det perfekta frukostbordet. Har alltid nybakat bröd och nypressad juice till dem,för då får dom en sån hälsosam start på dagen.
Efter frukost tar vi fram de nytvättade/ny strukna märkeskläderna som de kungliga tycker så mycket om att ha på sig.
När alla är påklädda och glada går vi ut till lekparken och leker med dom andra små barnen och gör vårt bästa för att glänsa och visa alla hur perfekta vår familj är, har redan försökt påminna barnen om att tala om vilken god och nyttig frukost dom ätit så att dom andra i parken ska få veta det.
Till lunch äts naturligtvis ännu en hälsosam måltid,annat vore inte gott nog.
Näst på schemat är en powernap för de kungliga, under vilken mamma i huset springer runt och möjlig gör det perfekta ytskiktet.
När sen barnen vaknar pigga och glada bär det av till en mamma träff och lite latte´,även där görs tillfälle för lite tillplattning av de lite mindre perfekta mödrarna.
När man sedan avverkat lite shopping sätter man sig till bords med nytvättade händer och ler, tacksam över den goda middagen som ska till att serveras lagom till att pappa kommer hem från jobbet.
När man haft lite pedagogiskt pyssel och sett till att beställa hem nya väggord som ska dekoreras runt om i huset känner mamma att det är dags för lite egen tid och beger sig av till yogan eller aerobicsen med de andra mammorna som också behöver egen tid.
När sen mamma kommer hem har pappan badat,läst sagor och lagt de små kungligheterna så då är det dags för föräldrarnas egentid.
Ljus runt om i hela badrummet,jazz och champange står till buds till egentiden...här pratas minnen och planering av tillbyggnaden av huset, hur mycket bättre vi har det än alla andra etc

Skulle kunna go on and on and on forever men blir inte ni liksom jag lite spy färdig?

Jag tror att det igentliga problemet till denna hysterin är, det dåliga samvetet igen !!
Vilken ångest föräldrarna idag måste känna över att inte vara perfekt !!
Vilken sund unge bryr sig om väggdekorationer,prinsess kroner,tyll etc ???
Vilken sund unge vill att morsan och farsan ska springa med dom till parker etc ?? får dom bara vara ifred och springa och leka lite som andra ungar så är väl ingen gladare än dom ?!
Beträffande kläder och döda ting, så är nog ungarna gladare om dom så bara hade en enkel säng på rummet absolut har dom mer fantasi och kläder är väl bra så länge dom skyler/värmer kroppen men att ett dyrare plagg skulle göra ungen lyckligare är vansinne. Det är nog snarare mammans eller pappans dåliga samvete som känns lite lindrigare.

Får man bara skriva ner i sin blogg att idag har vi gjort det och det, idag är ungen klädd i det senaste ....om det man gjort och skrivit om i bloggen tagit 30 min så gott gör det för det dåliga samvetet att man sedan inte gjort nånting med ungen resten av dagen. FÖR DET STÅR I MIN BLOGG ATT VI HAR LEKT/MYST. vem lurar vem här ?!

När jag tänker tillbaka på när mina barn va små så tackar jag gud att vi inte hade tillgång till internet etc jag behövde inte imponera på nån annan än mina barn och dom är fortfarande imponerad på mig än idag :)
Dom fick gå i bruna kalasbyxor,sockiplast och manchester,stickiga tröjor och för stora skor det funkade då varför inte nu ?
Dom fick inga saker i överflöd men så lekte dom med sakerna dom hade.
Dom hade inga större urval på tv:n men så va dom ute och lekte också.
Inga väggord,rosa rum med sänghimmel över sängen,prinsess gardin eller rosa matta men sov troligare bättre då än nu för det.!!


  Så här ungefär såg det ut när min unge va barn,inga märkeskalsonger med glad va han för det :)

RSS 2.0