Är Mors dag onödigt trams?

Tänk nu på dem som har en satansmara och ragata till morsa? Ska de av konventionen tvingas köpa presenter, blommor och uppvakta kärringen de helst inte vill träffa?

Och de som är lyckliga nog att ha en juste mamma, de visar väl henne uppskattning året om? Så där är ju Mors dag helt onödigt.

Jag tror dock att handeln tycker att Mors dag är ett fantastisk bra påfund! Snutteluttkorten går åt som smör i solsken och allehanda krimskrams köps in för att de stackars mödrarna ska kunna fylla skåp och lådor med saker de varken vill ha eller behöver. ("men det är ju tanken som räknas...")

Jaha, och vad är det för tanke om man köper en pryl som mottagaren inte vill ha! Kan det vara "Äh, skit samma, vi köper en porslinsfågel så kan tanten i alla fall inte anklaga oss för att vara snåla".

Min mamma var klok. När jag flyttade hemifrån sa hon att vi hörs när vi känner för det och vi träffas när vi vill träffas. Inga måsten, inga outtalade förväntningar, ingen besvikelse, vilket ledde till att både hon och jag slapp ha dåligt samvete om det gick ett par månader mellan våra möten. Men när vi träffades så hade vi skoj ihop! Och ibland träffades vi väldigt ofta.


För ett par år sedan just precis denna söndag då Mor ska firas, så satt jag på ett tåg på väg hem. Framför mig satt en gravid kvinna. På en dryg timme lyckades hon beta av 6-7 samtal för att önska folk "Grattis på Mors dag".
Öh? tänke jag. Ringer hon till sina väninnor, systrar och släktingar och gratulerar? Det var något nytt. Omedelbart sorterade jag in henne i facket gullighetsnarkoman. För så mycket puss, puss, kram, kram och tillgjorda skratt har jag inte hört på länge.

Sen undrar jag över alla dessa "MorsDags-hälsningar" som man kan läsa i lokaltidningen på nätet. Varför måste man publicera offentligt hur mycket man uppskattar sin mamma. Vad är det för fel att säga det direkt till henne? Jag tror att de som skickar hälsningarna är ute efter att bli betraktade som goda döttrar/söner. Sånt tycker jag är trams....och lite pinsamt.

Ja, jag är också morsa. Vi firar inte Mors dag, men om jag känner för det, så kan jag tigga till mig en massage eller något, för det funkar att trycka på den knappen "men det är ju mors dag..." Ha ha! Och de går på det! Varje gång! Tills de läst det här, förstås...


Arbete

Genom att följa Tidningarna, vara lyhörd i kassa köerna på COOP och snappa upp lite smått och gått från etern så slår det mig hur FRUKTANSVÄRT bortskämda vi är !!!

Eftersom ARBETE är i stort fokus just nu pga alla nedskärningar och finans kriser så kan man ju ta det som exempel.
Det är ju fruktansvärt tungt att bli arbetslös i tider som dessa, dock kan man ju bli förvånad när folk erbjuds nya arbets platser med likvärdiga arbets uppgifter och som ÄR MISSNÖJDA ???

Det finns folk som bli arbetslösa med liten chans till nyanställning eftersom dom bor på små orter men som ÖNSKAR att dom får vara arbetslösa ???

Det finns folk som bönar och ber på dera bara knän för att få ett jobb, det ovanskrivna måste ju ses som ett hån !!!

Nej men det ska gulligullas och pluttinuttas med folk som är så otroligt rädda för en förändring (som oftast är till det bättre dessutom) för att det ska bli så bra som möjligt för dom.
Det finns inget jävlar anamma i dagens sverige !! RYCK UPP ER OCH VA TACKSAMMA  !!

Om jag hade haft ett jobb skulle jag möjligtvis (troligtvis :) önska mig semester kan inte i min vildaste fantasi tro att jag skulle gå och ÖNSKA mig att bli arbetslös när tiderna är som dom är ?!!!

Nej gott folk...dags att spotta i nävarna, rulla upp skjortärmarna och få bort sånna här tok fasoner !! Va glad för det du har...va tacksam för att du kan få mer...gör va du kan för att nå dina mål och va stolt för att du är en av dom som just nu bygger upp sverige och tryggar välfärden för ALLA ..!!

 OBS idag har varit en sån underbar dag, kunde till och med ta bort fodret i kepsen ;)

Sköna maj välkommen

Jag hoppas att ni, mina läsare, har haft en lika skön helg som jag har haft.
Snön har smält undan och man har fått känna lite grann på sommarvärmen. Grillen har tagits fram och man har avnjutit årets första grillade måltid. Människor har gått klädda i shorts och linnen och glasskonsumtionen har stigit avsevärt.

Valborgsmässoafton firade jag i goda vänners sällskap med god mat och dryck. Trevligt!

När jag var tonåring var Valborg en helg då många, ja även jag själv, drack sig fulla för första gången. Jag tror inte att det är någon skillnad idag.

Eftersom jag själv har tonåringar hemma så tog jag en sväng ut på samhället under kvällen för att kolla läget. Det hade anordnats dans kvällen till ära. Där fanns både tonåringar, +20 och medelålders. Nu fick ju naturligtvis tonåringarna vackert stå utanför eftersom de inte nått tillåten åldersgräns. Av det jag såg, så skötte de sig bra och dessutom så uppskattar de när de ser att en förälder engagerar sig och "kollar upp" hur de har det.

Nu är det ju lätt att det missuppfattas bland de som är äldre. Unga föräldrar som är ute och roar sig och "skakar rumpa" som de kallar det, blir genast misstänksamma och tror att man är ute för att kolla just dem! För att sen skriva i sina bloggar att folk har kastat "blickar" på dem. Den villfarelsen kan jag direkt slå ur dem. Så intressanta är de inte.
Inte heller de som uppnått en lite högre ålder som stapplar på för höga klackar klädda i för korta kjolar (och önskar att de är endast +20).

Nej, jag tog mig helt enkelt en runda för att kolla så att ungdomarna skötte sig, och det var inte de som var mest pinsamma denna Valborg.

OBS! Jag lägger inte ut några bilder  :)



RSS 2.0