Lön

Med tanke på gårdagens inlägg om ekonomi, löner och räkningar, så måste jag lägga upp det här urklippet.
Medge att det här är humor....



bills, bills, bills




Jag undrar hur många fler än jag som tar itu med räkningshögen en sån här dag.
Man hinner lagomt  granska och kontrollera lönespecifikationen att allt stämmer på öret, så rasslar det bara till och större delen av lönen har försvunnit.
Men samtidigt är det ju en lättnad att stoppa undan de betalda räkningarna och veta hur pass man kan ta ut svängarna resten av månaden. Nu är väl inte jag den som ska klaga över ekonomin, jag får det att gå runt varje månad, men det finns nog rätt så många som än inte fått kläm på det här med ekonomi.


Som ett gammalt svenskt ordspråk säger: "Fri från skuld, fri från fara."

Betyder det att en skuldsatt person är i fara?

Ett leende

Ikväll tänkte jag bjuda på en unik bild. Det är förmodligen ett foto på miljonen.
Naturen bjuder på ett leende, och jag hoppas att leendet lyser upp dagen för många.
Jag vill speciellt tillägna det till en person som står mig nära, och som behöver lite positiv feedback.
Eftersom jag inte har avslöjat min egen identitet, så vill jag inte heller namnge personen som det är tillägnat.
Men om den här speciella personen tittar in på den här bloggen så vet jag att budskapet når fram.

Naturligtvis förväntar jag mig en kommentar om det :)....

God natt..vi ses nån annan dag



Ny dag - nya tankar

Nu har jag slumrat och vilat upp mig. Dock ej på en solig plats, utan på en fluffig kudde och under ett mjukt och varmt täcke. Och genast vaknade nya tankar hos mig. Hur tungt och svårt livet än må vara, så är jag en optimist ändå.
Livet har motgångar men det har aldrig fått mig att ge upp. Det enda som kan dra ner mig är nog pessimister, de suger massor av energi av mig.

Den stora skillnaden mellan optimisten och pessimisten är att optimisten tror på att bra saker kan inträffa, man förväntar sig bra saker av framtiden och därför anstränger sig mer för att det ska bli så.

Jag tror att man kan agera sig till optimism genom att göra saker som får mig att må bra. Umgås med vänner, se en bra film eller göra saker jag tycker om och är bra på.

Att under en lång tid gå runt och tänka negativt gör att pessimisten i hög grad har lättare att drabbas av depressioner.
Optimisten däremot bygger upp en buffert som gör att han lättare klarar sig vid motgångar.

Självklart känner alla negativa tankar ibland, men de behövs för att vi ska utvecklas som människor, kunna sätta oss in i andras situation och uppskatta det goda i livet. Låt inte de negativa tankarna ta över för då är det risk att du fastnar i ett ältande, och då måste du bryta det mönstret. Kanske ringa eller träffa en bästa vän och prata om någonting annat.
Bestäm dig för att ta tag i situationen och gå vidare.

Se de positiva sakerna du uppnår i stället för dem du inte lyckas med.
För varje motgång man tar sig igenom, så skaffar man sig en livserfarenhet som är till stor hjälp i framtiden.



"Pessimisten ser en svårighet i varje tillfälle. Optimisten ser tillfället i varje svårighet."

trött....

Känner en enorm trötthet efter en intensiv arbetsvecka.....



...... ska försöka åstadkomma nåt vettigt här när jag vilat upp mig.

På återseende

Litet Test

Länge har jag funderat över hur tillrättalagda vi människor kan vara. Vi vill inte stöta oss med folk, vi vill göra ett gott intryck och vi vill absolut inte framstå som "onormala" eller konstiga på något sätt.

För några år sedan så stod detta mig upp i halsen - alltså att jag själv var så förbaskat tillrättalagd och bara sa och gjorde saker som de flesta med lätthet kunde godta. 

Då kan ni ju tänka er hur mycket skit jag faktiskt SVALDE. Så jag behövde spy. Och spydde gjorde jag. Det var skönt! Har inte mått direkt illa sedan dess.

Så nu har jag hittat ett litet test så ni kan ta er en funderare över om ni är tillrättalagda och i så fall hur mycket. Mycket nöje!

Här kommer frågorna som besvaras med alternativ A, B eller C (testet är precis lika vetenskapligt som de flesta veckotidningstester, dvs. inte ett jävla dugg):


1.  Du kommer hem till en vän och det luktar verkligen pyton hemma hos honom/henne. Vad säger du:

A. "Det luktar verkligen pyton här."

B. "Är det bara jag som känner det eller är det något - kanske utifrån - som luktar lite konstigt?"

C. "Heeeeeeeej! Vad fint du har det!"


2. Din chef ber dig om att göra en extra insats. Du vill och hinner inte, men har inte en chans att stå emot chefens övertalning. När du lämnar chefen tänker du "Fasen, vad överkörd jag blev!!!" Vad gör du?

A. Går tillbaka med en gång och säger "Fasen, vad jag blev överkörd av dig nyss."

B. Biter ihop, jobbar som ett svin och gör ditt bästa för att ändå klara av uppgiften, fast du vet att det inte går eller att något annat viktigt blir lidande.

C. Går tillbaka in till chefen och säger leende: "Det känns oerhört motiverande för mig att du anförtror mig denna uppgift. Det är viktigt för mig att få utmaningar. Tack så hemskt mycket!"


3. En bekant ringer dig och frågar om du har lust att hjälpa honom/henne flytta nästa helg. Du har hjälpt den här personen många gånger tidigare med allt möjligt, men bara själv bett om hjälp en gång och då hade din bekant förhinder. Du vill inte lägga en helg på att bära flyttkartonger, men du har inget annat inbokat. Vad svarar du?

A. "Nej, jag vill faktiskt inte."

B. "Jag skulle gärna ställt upp, men jag är tyvärr uppbokad. Vad synd..." (Lägg märke till den mörkvita lögnen här)

C. "Självklart ställer jag upp. Vad har man sina vänner till? Du kan alltid ringa mig om det är något, det vet du väl?"


4. Du träffar en yngre släkting, en tjej på 17 år, på ett släktkalas. Hon har magrat katastrofalt mycket sedan du såg henne sist. Hon ser ut att väga max. 40 kilo och det syns på henne att hon inte mår bra. Vad gör du?

A. Söker upp hennes föräldrar och säger att du tycker hon har magrat mycket sedan sist och att hon inte ser ut att må bra. (Du vill säkerställa att de har uppmärksammat detta och att något görs.)

B. Söker upp hennes föräldrar och frågar vad hon gör nuförtiden och om det går bra för henne i skolan. (Du vill att de ska säga något, för du vill inte ta upp det själv).

C. Går fram till din unga släkting och säger att hon är smal och söt.




Nu är det dags att räkna ihop hur många A, B och C du har fått.

Flest A:  Du är inte tillrättalagd! Det är bara att gratulera, förutsatt att du inte är oförskämd i din ärlighet och rättframhet. Andra tycker nog att du är rätt så jobbig ibland, en sån där sanningssägare, men de vet var det har dig! Och om du är både Otillrättalagd och oförskämd så är det bara att beklaga. Framförallt för dig själv för folk tycker nog inte du är särskilt berikande... Sorry!

Flest B:  Du är tillrättalagd. Troligen blir du rätt så trött på dig själv ibland när du tänker "nej" men säger "ja" eller inte vågar ta upp något för att det är känsligt. Lösa tåtar ska man inte lämna efter sig och du skulle nog bli lite rakare i ryggen om du vågade vara mer öppen med vad du tycker och tänker. Så länge som du är det på ett juste sätt. Lycka till! Om du vill!

Flest C:  Du är så tillrättalagd att du nog ligger jäkligt illa till ibland. För folk kommer nog på dig med dina vita (eller svarta) lögner. Jag skulle inte våga lita på det du säger. Du behöver inte slå knut på dig själv för att vara andra till lags. Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv! Se inte dig själv ur andras ögon. Prova att börja vara ärlig mot något som inte betyder ett dugg för dig och se hur det går. Öva på dom du inte gillar. Pröva dig fram och se hur du mår. Lycka till du också! Om du nu vill ändra på något, förstås.


GLAD PÅSK


Antiraggningstips

Jag fick höra ett roligt tips idag. Tillägnat den som inte vill bli uppraggad i baren

När en kvinna står där i baren och softar med ett glas vin  
 och det kommer fram en sån där kladdig karljävel som inte vill ge sig,
ska hon bara se karln i ögonen och lugnt säga:
-Du, jag tycker du ska flytta till Gävle!
-Varför det?, frågar han säkert förvånat.
-För där behöver dom en bock som ingen tänder på!!

Kvinnor pratar

Det finns många kvinnor som är inne på minst andra varvet efter ett långt förhållande, ofta med ett antal barn som ett av resultaten. 

Och kvinnor pratar.
De pratar relationer, män, sex och tillhörande problem tills de storknar.
Det jag inte kan sluta förvånas över är mängden kvinnor, alla mycket olika, som har samma jävla "story".
En mångårig relation, barn och slentrian.
Villa eller radhus, charterresor och parmiddagar.
De har mått dåligt och deras karl var hämmad. Antingen känslomässigt, ansvarsmässigt eller humormässigt. Någon hämning finns i alla fall med i bilden.
Eller så har kvinnan inte kunnat vara sig själv och hon har fått bära hela ansvaret för familjens väl och ve på sina späda axlar.

Sedan, plötsligt en dag har de insett att de vill ha livet på ett annorlunda sätt.

Mer frihet, mer glädje och mer sinnesfrid. De separerar och mår genast mycket bättre.
Därefter följer fysisk träning, tarotkort, healing, besök hos medier, personlig utveckling, öka-ditt-självförtroende-böcker och ibland lite spåkärringar.

Jag säger inte att det är något fel med detta. Jag säger inte heller att de får skylla sig själva. Jag säger inte heller att man kan lasta männen för att de mått dåligt.

Jag är bara förvånad över mängden kvinnor som har samma innehåll i ryggsäcken.


Föräldrar

Många har nog erfarenheten att ha tonårsbarn. Om inte annat så har de små barn hemma som ska växa upp till trotsiga, rebelliska tonåringar. I min umgängeskrets så har jag sett både det ena och det andra. Det är inte lätt att veta hur man ska agera för att vara en bra förälder.

Vad förväntar sig tonåringar av sina föräldrar?

Jag frågade...och fick svar:

Föräldrar ska se sina barn, alltid finnas till hands.
Se till att barnen är hela och rena och har mat på bordet och allt annat som de behöver.
Hjälpa till med läxor.
Prata och lyssna och vara ett vuxet stöd.
Inte dricka sig full inför barnen.
Inte sticka bort och lämna barnen ensamma.
Stötta barnen och uppmuntra dem.
Stärka dem och berömma dem.
Sätta gränser är viktigt.
Barn och tonåringar behöver fasta rutiner och gränser.

Det är extremt svårt att vara förälder och även fast man tycker att man finns där, så säger barnen att man inte bryr sig.
Som förälder är det lätt att tycka att man aldrig räcker till, att man inte hinner ha ensamtid med var och en av dem.

Jag hoppas att mina barn tycker att de har bra föräldrar.

otrohet

Vad är det som driver människor till att vara otrogen?
Finns det olika typer av otrohet? 
Givetvis beror det på vem man frågar. Frågar ni mig skulle jag svara ungefär såhär:

Först och främst tror jag att det finns två olika typer av otrohet: den fysiska och den psykiska.

Det kan finnas hur många orsaker som helst till varför man är otrogen. Till exempel har man kanske varit med samma person i massa år, gnistan är borta, åker på affärsresa / semester, tänder på någon och innan man vet ordet av har man sexat med någon på en restaurangtoalett. Något som är över på några minuter men som får konsekvenser som varar mycket längre än så, oavsett om man berättar för sin partner eller inte.

Den fysiska otroheten handlar om sex, plötslig attraktion och spänning, något som för tillfället kanske höjer ens självförtroende. Tänker man att människan är ett djur så är det ju inte mer än rätt att vilja "sprida sin säd", hitta potentiella "befruktare" och sprida sina gener så mycket som möjligt. Dock har människan alltid ett val, och hon besitter både känslor och tankar.

Låt oss ta samma exempel för den psykiska otroheten. Man har haft samma partner i massa år, gnistan är borta, man åker på affärsresa / semester och helt plötsligt träffar man någon som ser en, lyssnar på en och ger en komplimanger som man inte fått av sin partner på evigheter. Kanske börjar det som en oskyldig flirt, men övergår sedan i många sms, mails, etc. Att bli kär i någon annan när man redan är i ett förhållande kan nog hända vem som helst, men till viss del styr man det själv tror jag genom att "ha den dörren öppen för förslag".

Generellt sett handlar det väl antingen om sex utan känslor, eller känslor utan sex för personen i fråga kanske resonerar som så att sålänge han/hon inte rör någon annan kallas det inte otrohet.
Fast då kan man ju fråga sig hur troget det är att vara intresserad / kär i någon annan än sin nuvarande partner. Gör bara slut då eller red upp era problem.

Fick jag välja skulle jag givetvis önska att min partner kom hem och sa att denne haft sex med någon annan men att det inte betydde något, än att jag får höra att denne blivit förälskad i en annan.

Vad skulle du välja?


RSS 2.0