Uppdrag Granskning

Såg på uppdrag granskning i veckan, fruktansvärt att det får gå till på det viset !!
Tänk er själva att tappa 11 år av erat liv ....befinna sig i ett vegetabliskt stadium år efter år,vilken sorg för hennes anhöriga dessutom..Fy skam på den svenska sjukvården som genom deras ofullständiga system kan orsaka tragedier som denna...Sänder en tanke till Gulli och hennes familj...Bra gjort uppdrag granskning !!

Vården i fokus kan man ju säga att det är nu,känns som vi är nära val fastän det är 2 år kvar.
Tror faktiskt inte det är hela sanningen att det är bara brist på pengar/personal som sänker vissa särskilda boenden, tror det har väldigt mkt att göra med personalen i sig ?!
Det ska inte vara så enkelt att få börja jobba inom vården..vilket det tyvärr är eftersom det inte är så attraktivt arb.område. (talar nu om äldrevården).
För jag tror att har man bara har utb. men i sig inte är en "vårdande" människa så är det ingen bra personal heller .
Här där jag bor hör man inte så mkt om det men jag vet att sker så på många andra mindre ställen där det inte finns så många arb.tillfällen som erbjuds...där man är näst intill tvingad att ta jobb inom vården för att ha jobb.

Där jag har min mor skulle jag vilja att alla fick ha sina föräldrar för där är det med glatt hjärta man lämnar henne efter varje besök...hon trivs och atmosfären där gör att man som anhörig känner att ens nära har det bra.
Alltid en öppen dialog med vårdpersonal och det syns att dom brinner för sitt yrke...tack !!

"Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras".

Hur Effektiv Är Du?

Alla vet hur viktigt det är att man är effektiv på sitt arbete. Här kommer en planering hur du kan effektivisera din privata tid. Lycka Till!

På morgonen.

  • Borsta tänderna, kissa och duscha samtidigt, skiten ska ju ändå ut i avloppet (risk för lukt kan förekomma)
  • Ta frukost mackan ur kylen, den som du sparade från gårdagens lunch.
  • Ta upp barnen ur sängen och eftersom du varit effektiv igårkväll har dom redan dagens kläder på sig. Givetvis ska dom äta frukost på dagis.
  • Torka håret utanför bilfönstret på väg till jobbet, man ser även bättre eftersom det är dimma varje morgon, mindre olycksrisk.
  • Sminka sig på vägen upp till jobbet i hiss spegeln.

Lunch tid.

  • Ät hälften av maten eftersom den andra delen kan vara middag till resten av familjen.

På väg hem från jobbet.

  • Ring alla privata *hej hur mår du samtal*

Middag

  • Servera lunchens mat som blev över, för den kan knappast kallas för rester. Den har inte överlevt ett dygn i kylskåpet ännu.
  • Gå ut en promenad och lyssna samtidigt på en ljudbok eller en språk kurs på din ipod så blir dagens *jag hinner inte ett hinder*
  • Sätt på ett ljudband till barnens godnatt stund, spelar ingen roll ifall det är du eller en uppläsare som läser för barnen. Hörförståelsen fungerar ändå inte förrens dom vill ha lördagsgodis eller löneförhöjning och det dröjer ett tag innan kidsen sitter i en sån sits.

Till natten

  • Lägg barnen i kläderna som dom ska ha imogon. Dom hinner ändå inte skita ner dom.
  • Ställ kaffebryggaren på timer.
  • Skit i sexet, enligt statistiken så har man sex 20 minuter i veckan och ändå så lägger folk ner 20 timmar per vecka på att tjata om att få sex.

God natt.... just nu har dom flesta fått magsår och för mycket tid över till att fundera på *vad man håller på med*


Tänk på vad du säger,så du inte säger det du tänker !!

Mulet,regnigt och grått...hade tänkt vara ute i skog och mark idag men känns inte så inbjudande när man tittar ut genom fönstret,
så då kan man ju sitta och läsa tidning/bloggar här istället.
Tänk nu behöver man ju inte ens gå utanför dörren för att få socialt umgänge...nu kan man ju sitta hemma och få både mat/nyheter/fru/make etc levererade till dörren...enkelt att leva,eller?!
Jag kan sitta och rysa av obehag då jag tänker/läser på/om Dagens 20-åringar,varför ? Ja men för det första är dom ju knappast självgående...bortskämda paris hilton kopior de flesta av dem, det ska gullas och ordnas...det duger inte med vad som helst åt dem heller gud bevars !
Har nån sett en 20-åring inte sitta i en nyare bilmodell med importerade kläder/smink och ordförråd ?
Föräldrarna - " ja men alla andra har ju" "Ja men hur ska dom klara sig" ? "Man vill  ju så väl...och ge dom vad en annan inte fick som barn"...eh?
Till er alla -Det blev ju i alla fall självgående folk av er !! Ni kommer att klara er galant ...men ungarna ni har ställt till,de utan ansvar och pliktkänsla....dom vete gudarna vad det blir utav !
Det är nästan roligt att läsa dom unga som tror sig vara så riktiga..ge andra (i det här fallet mammor) råd om hur dom ska uppfostra sina barn.."hostar " det är ju banne mig så man sätter i halsen !
Ja det blev en liten avstickare här...hade ju tänkt att skriva lite om den nya FRA lagen som ska genomföras...det får bli i ett annat inlägg.

"Hur rik man än är så kan man aldrig äta sig mer än mätt"

Lite Uppfostran vore på sin plats !

Det är ju verkligen upprörande,

va och skulle köpa mig en expressen och det var nära att jag hade lämnat affären utan tidning!!
Hur i allsindar tänker människor ? Ståendes väntande i kön så blir man knuffad på och det är ett sabla oväsen...det är ett par ungar som skriker och väsnas...medans deras mor går i lugnan ro och handlar "hårresande".
Inte nog med att ungarna skriker,knuffas och väsnas dom blir dessutom belönade med en massa GODIS !
Vad hände med LÖRDAGSGODISET ? Inte fan ska man väl göda ungarna med en massa godis under veckorna .
Nog för att man igentligen ska ha fullt upp med att fundera över reinfeldt och gänget men denna händelse gör mig så upprörd att man kan bara inte låta bli att reagera.
Det borde fan bli lag på att blivande föräldrar så gå nån sorts grundkurs för allas bästa .....inte minst ungarnas !!
Ja det är ju ingen konst att bli förälder i dagens Sverige...det är ju bara att mata in lite godis i tid och otid så blir dom ju nöjda...att dom sen blir sockerberoende monster med dåliga tänder och häng buk det bryr sig väl inte föräldrarna om...det blir ju upp till sjukvårdens dietister/tankläkare och psykologer att ta rätt på det...och då är man ju tillbaka till reinfelt igen...se till att bunkra upp i budgeten tills 2000-talisterna börjat växa upp !!

"Se till att fodra kepsarna det är snart vinter "

Högmod innebär en alltför stor självuppskattning och självhävdelse,motsatsen till ödmjkhet !!


Klurar på alla dessa "skvallerkärringar" som som sägs vara så less på "små samhällen,girighet,avundsjukan,missunsammheten etc har dom ingen självinsikt dom stackarna?
För i sanningens namn...visst ligger det väl in smula sanning i det, att de är dessa människor som klagar mest...som i själva verket är dem som vi uppfattar är "skvallerkärringarna" ?!

Har alltid och kommer alltid att finnas "skvallerkärringar" så länge det på en ort finns fler än 1 person !!
Det kommer från människans självbevarelsedrift -bli sedd,hörd och uppmärksammad.

Vad som är slående dock är ju varför det är just dom som HÖRS som är värst?

"Fy vad hemskt alla pratar om mig" - läser mellan raderna på bloggarna,
intressant i detta är ju det faktumet att ingen skulle prata om DIG om du inte själv styrt upp det till det ?! Självklart VILL du att alla ska prata om DIG.

Ett råd i en vindstilla dag som denna "Håll i kepsarna"

Im Back :)

Välkomna till min nya blogg...nu kör jag igång igen med nya tag....så håll hårt i kepsarna "B

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0